1. Computerapparatuur
  2. externe harde schijf

Alles voor je kantoor: de top 10 externe harde schijven

Laatst bijgewerkt: 17 jun. 2023:i”]

Je hebt wat extra opslagruimte nodig, maar je wilt niet betalen voor een hele nieuwe computer. Wat kun je dan doen? Externe harde schijven zijn een uitkomst. Ze bieden je de mogelijkheid om allerlei bestanden en documenten op te slaan, en je kunt ze makkelijk opbergen of meenemen. Maar welke externe harde schijf is de moeite waard? Om je te helpen bij je keuze hebben we gekeken naar de top 10 externe harde schijven, die gekozen zijn op basis van de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo kun je een goede keuze maken!

Alles voor je kantoor kun je eenvoudig op deze website vinden. Nu kan ik je ook helpen met de top 10 externe harde schijven. De top 10 externe harde schijven bestaat alleen maar uit de beste externe harde schijven die er op dit moment zijn. Zo hoef je hier zelf niet meer naar te gaan zoeken. 

De top 10 externe harde schijven is ontstaan omdat ik zelf ook op zoek was naar de beste externe harde schijf. Door een top 10 op te stellen kan ik binnen een paar seconden een goede externe harde schijf vinden. De beste externe harde schijf voor mij hoef ik dan geen hele zoektocht voor te gaan houden. Dat is natuurlijk ideaal.

Beste geteste 10 externe harde schijven

Hieronder volgt een lijst van de top 10 beste externe harde schijven van 2024. Vergelijk hier verschillende externe harde schijven en kies het product dat het beste bij jou past.

Inhoudsopgave

Andere reviews

1. Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB.

De Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf biedt u een betrouwbare en krachtige opslagoplossing met een capaciteit van 1 TB. Het uitgebreide opslagvolume is ideaal voor het opslaan van grote bestanden zoals films, foto's, presentaties en andere belangrijke documenten. Met deze externe harde schijf heeft u extra opslagruimte op uw pc of Mac, waardoor u meer ruimte heeft voor al uw favoriete bestanden. De Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf biedt een snelle data-overdracht met een USB 3.0-interface die maximaal 10x sneller is dan USB 2.0. Deze harde schijf heeft een compacte, draagbare ontwerp met een geïntegreerde USB-kabel waarmee u de schijf rechtstreeks aan uw laptop of computer kunt aansluiten. Daarnaast heeft de schijf een energiezuinige slaapstand waardoor u energie bespaart en de prestaties van de schijf verbetert. Met de eenvoudige plug-and-play-installatie kunt u de schijf gewoon aansluiten op een USB-poort en direct beginnen met het opslaan van al uw bestanden.

2. Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB.

Met de Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB heb je de perfecte oplossing voor al je dataopslagbehoeften. De harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 1TB, waardoor je voldoende ruimte hebt voor al je bestanden en documenten. De externe harde schijf is uiterst draagbaar en gemakkelijk mee te nemen, waardoor je overal toegang hebt tot je bestanden. Met de USB 3.0-poort kun je de schijf snel en gemakkelijk aansluiten op je laptop of computer. De WD Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB is ook uitgerust met 256-bits AES-hardwaresysteemencryptie. Het beschermt je gegevens tegen ongeautoriseerde toegang en is daarnaast ook vrij van virussen. De harde schijf heeft ook een plug-and-play-ontwerp, wat betekent dat je hem direct kunt gebruiken zonder stuurprogramma's te installeren. Dankzij de snelle prestaties en betrouwbare opslag, heb je altijd de perfecte oplossing voor al je dataopslagbehoeften.

3. Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB.

De Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB biedt een betrouwbare, veelzijdige en draagbare opslagoplossing voor al uw bestanden. De schijf heeft een capaciteit van 2TB en is voorzien van een USB 3.0-aansluiting met een overdrachtssnelheid van 5 Gbit/s. Dankzij de USB-voeding heeft u geen stroomadapter nodig. De schijf is verkrijgbaar in een stijlvolle zwarte kleur. Met de Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB kunt u al uw bestanden en media opslaan en overal meenemen. De schijf is zeer draagbaar met een gewicht van slechts 200 gram en de afmetingen van 78 x 109 x 14 mm. Het is ook voorzien van een krachtige bufferstatus voor een betrouwbare gegevensoverdracht. Bovendien is de schijf veelzijdig en compatible met Windows en Mac. Er wordt ook een gratis back-upsoftware meegeleverd om automatisch bestanden te back-uppen.

4. Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf.

De Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf is een stijlvolle en krachtige opslagoplossing. Met een enorme 1TB aan opslagruimte, heb je voldoende plek voor al je documenten, foto's, video's en muziekbestanden. De harde schijf is ook erg gebruiksvriendelijk, dankzij de USB 3.0-snelheid die deze harde schijf biedt. Met deze snelheid kun je gemakkelijk bestanden overzetten en het verkort de tijd die je nodig hebt om deze bestanden te synchroniseren. Ook is de harde schijf compatibel met USB 2.0, zodat je het op elke computer kunt aansluiten. De harde schijf is slank en stijlvol ontworpen, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het is ook een energiezuinige oplossing, waardoor je geen last hebt van energieverbruik, ongeacht waar je bent. De harde schijf is ook voorzien van een speciale software die automatisch back-ups maakt, waardoor je altijd beveiligd bent. Met de Toshiba Canvio Basics weet je zeker dat je alle bestanden veilig en gemakkelijk kunt overzetten.

5. Seagate Game Drive Externe Harde Schijf- Geschikt voor PS4 2TB.

De Seagate Game Drive Externe harde schijf is een handig apparaat dat je PlayStation 4 opslagcapaciteit vergroot. Met deze schijf heb je genoeg opslagruimte voor al je games. De schijf heeft een opslagcapaciteit van 2 terabyte, waardoor je veel game-content kunt opslaan. Het design is speciaal ontworpen om naadloos te passen bij de PlayStation. De harde schijf is lichtgewicht en gemakkelijk te vervoeren zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit. De installatie is eenvoudig en je kunt de schijf gebruiken zonder dat je software hoeft te installeren. Dit maakt de Seagate Game Drive een uitstekende keuze voor zowel beginner als gevorderde gamers. Met de Seagate Game Drive heb je een betrouwbare opslagoplossing die je naar elke gaming sessie meeneemt.

6. Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB.

Seagate Game Drive voor Xbox Externe Harde Schijf 2TB geeft je de mogelijkheid om nog meer plezier te hebben uit je games. De schijf heeft een slank en stijlvol design dat perfect bij de Xbox Series X, Xbox Series S en alle generaties van de Xbox One past. Met de 2TB opslagcapaciteit heb je de ruimte om je eigen gamebibliotheek te creëren, die je overal mee naartoe kan nemen. De Xbox-groene ledverlichting versterkt je game-ervaring door de kamer in een meeslepende sfeer te verlichten. De Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB heeft een snelle installatie. Dankzij de plug-and-play-functionaliteit hoef je alleen de schijf aan te sluiten en je kunt meteen aan de slag met het opslaan van je favoriete games. Je krijgt ook 2 maanden Xbox Game Pass Ultimate gratis bij aanschaf. Met Xbox Game Pass Ultimate heb je toegang tot meer dan 100 games die je kunt downloaden en spelen. Je krijgt ook korting op games, add-ons en nog veel meer.

7. Western Digital Elements SE Externe harde schijf 500 GB.

Met de Western Digital Elements SE Externe Harde Schijf heeft u een betrouwbare manier om al uw digitale bestanden te bewaren en overal mee naartoe te nemen. Met een capaciteit van 500 GB is de schijf geschikt voor het opslaan van vele documenten, foto's, video's en meer. De schijf is compatibel met USB 3.0-computers en biedt achterwaartse compatibiliteit met USB 2.0-computers. De Western Digital Elements SE Externe Harde Schijf is gemaakt met een robuuste buitenkant die bestand is tegen stoten en schokken zodat uw bestanden veilig zijn. De schijf is ook voorzien van software voor automatisch back-up die uw bestanden automatisch kan back-uppen, zodat u geen bestanden hoeft te verliezen. U kunt ook eenvoudig een beveiligingswachtwoord instellen om te voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot uw bestanden. Met de Western Digital Elements SE Externe Harde Schijf kunt u gemakkelijk bestanden delen met anderen door gebruik te maken van de WD Discovery-software. Deze software biedt ook toegang tot de WD Backup-software, waarmee u bestanden kunt back-uppen op een externe locatie zoals Dropbox of Google Drive. Al met al is de Western Digital Elements SE Externe Harde Schijf een krachtige en betrouwbare harde schijf waarmee u al uw digitale bestanden kunt opslaan, beheren en delen.

8. Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB.

Western Digital Elements Desktop met een capaciteit tot 6 TB is de perfecte keuze als u op zoek bent naar extra opslagruimte. De harde schijf is zeer compact en past perfect bij uw desktopcomputer. Met de USB 3.0-aansluiting bent u verzekerd van snelle transfers en bestandsopslag. U kunt de harde schijf gemakkelijk aansluiten op een Windows®-pc en meteen gebruiken. Er is voor gebruik geen configuratie vereist. De WD Elements Desktop is ook een uitstekende oplossing voor het organiseren van al uw bestanden. U kunt de bestanden onderverdelen in mappen, zo kunt u snel en eenvoudig al uw belangrijke bestanden zoals foto's, muziek, video's en andere bestanden opslaan. Ook kunt u de bestanden beveiligen met software voor back-up en encryptie voor extra veiligheid.

9. Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf Geschikt voor PC en Mac 6 TB.

Met de Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf kunt u eenvoudig uw opslagcapaciteit vergroten. Deze externe harde schijf heeft een capaciteit van 6 TB, waarmee u al uw bestanden, documenten, muziek, foto's en video's veilig kunt opslaan. De schijf is geschikt voor zowel PC's als Macs. Het installeren van de externe schijf is eenvoudig en vereist geen extra software of bekabeling. U kunt de schijf gewoon aansluiten via de USB 3.0-kabel en uw bestanden verplaatsen of kopiëren. De schijf heeft ook een compacte en stijlvolle ontwerp, waardoor het makkelijk is om deze op te bergen. Bovendien is de schijf voorzien van energie-efficiënte technologie, waardoor uw energieverbruik wordt verminderd.

10. Western Digital My Passport Externe Harde Schijf 2 TB.

De My Passport biedt een enorme opslagcapaciteit van 2TB. Met de USB 3.0-aansluiting kan je snel en eenvoudig bestanden overbrengen. De harde schijf is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, blauw en zwart, zodat je altijd een stijlvolle harde schijf hebt die bij je stijl past. De My Passport is ook ontworpen om te weerstaan aan schokken en trillingen. Het is voorzien van een speciale schokbescherming, waardoor deze harde schijf bestand is tegen de meest extreme omstandigheden. Het heeft ook een krasbestendig ontwerp, waardoor het gemakkelijk in je tas kan worden meegenomen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schade.

Het vergelijken van de externe harde schijven

Het vergelijken van de externe harde schijven hebben wij natuurlijk al voor je gedaan. En met wij bedoel ik de deskundigen die mij hiermee geholpen hebben. Op die manier konden we een externe harde schijf test doen waaruit de best geteste externe harde schijven naar voren kwamen. 

Zo hebben we de externe harde schijven steeds vergeleken. De externe harde schijven vergelijken doen we op basis van alle mogelijkheden, zodat we zeker weten dat hij in onze top 10 externe harde schijven thuis hoort.

De top 10 externe harde schijven voor je kantoor

De top 10 externe harde schijven voor je kantoor hebben we natuurlijk niet zomaar uitgezocht. Ik ben samen met een heel team om de tafel gaan zitten om een duidelijk beeld te krijgen van de externe harde schijven. Zo kan ik garanderen dat je alleen de beste externe harde schijven op mijn website kunt vinden. 

De top 10 externe harde schijven is bedoeld voor mensen met een kantoor die er graag het beste uit willen halen. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je nog een kantoor wilt gaan maken en dan kan dit natuurlijk ook.

Bekijk andere testen

Veelgestelde vragen over de beste externe harde schijven

Nu vraag jij je natuurlijk af waarom er een top 10 externe harde schijven is. Deze top 10 is ontstaan omdat ik zelf op zoek was naar de ideale externe harde schijf. Tegenwoordig lijkt het wel onmogelijk om de ideale externe harde schijf te vinden. Daarom dacht ik dat hier iets aan moest gebeuren. 

Vanuit daar ben ik gaan kijken hoe ik andere mensen kon gaan helpen om de ideale externe harde schijven te vinden. Dit heb ik gedaan en vanuit daar is een top 10 externe harde schijven ontstaan. Zo kan iedereen de beste externe harde schijven kopen zonder hier steeds uren naar te moeten zoeken.

Het is zeker belangrijk om een kantoor goed in te richten, maar vele mensen weten toch nog niet hoe zit dit het beste aan kunnen pakken. Daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Het beste is om je kantoor in te richten naar jouw smaak, zodat jij je fijn voelt in je eigen kantoor. 

Wanneer jij je niet fijn voelt in je eigen kantoor, kan dit vrij vervelend zijn. Daarom is het zeker goed om te kijken welke opties je hebt en hoe je hier het beste gebruik van kunt maken. Zo krijg je een duidelijk beeld van alle mogelijkheden.

Het is natuurlijk wel handig om te weten wat een  externe harde schijf precies kost. Als eerste is het goed om te weten dat ik deze externe harde schijven niet zelf verkoop. Daarom kan ik de prijzen niet bepalen. De prijzen worden bepaald door alle aanbieders die op mijn website staan. 

De prijzen kunnen hierdoor wel verschillen. Daarom is het goed om te kijken welke prijs jij voor een externe harde schijf wilt betalen. Dit kan per persoon en kantoor natuurlijk veranderen. Daarom staan er ook een hoop verschillende soorten externe harde schijven in de top 10, zodat er voor iedereen wel wat tussen zit.

Na ons uitgebreide onderzoek naar de beste externe harde schijven van dit moment zijn we tot een top 10 gekomen. De externe harde schijf die bovenaan deze lijst staat en dus de externe harde schijf die best getest is, is: Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB..

Deze is uit de externe harde schijven test gemiddeld als beste naar voren gekomen. Met het aankopen van deze externe harde schijf weet je dus zeker dat je een goed product in huis haalt.

Mocht deze externe harde schijf niet voor jou de beste keuze zijn, geen probleem. Alle externe harde schijven uit onze lijst zijn 10 goede externe harde schijven. 

Conclusie over de best geteste externe harde schijven

Na het doorlezen van deze gids over externe harde schijf, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan producten is die je kunt kiezen. Uit de top 10 producten heeft u vast al een beter beeld gekregen van welke externe harde schijf het beste bij uw behoeften past. Het selecteren van een product dat bij u past, is altijd een belangrijke factor tijdens de aankoop. Als je nog twijfels hebt over de producten in de top 10, dan kun je ons altijd contacteren voor meer informatie. Hopelijk hebben we je met deze gids kunnen helpen bij het zoeken en kiezen van de perfecte externe harde schijf!

 

Tot slot over de best geteste externe harde schijven van 2024

Natuurlijk heb ik, Rudy, nog wel wat enkele woorden over de top 10 externe harde schijven. Het is namelijk verstandig om zelf altijd nog wat onderzoek te doen naar de externe harde schijven. Op die manier krijg je namelijk een duidelijk beeld van de opties die er op het moment allemaal zijn. 

Mijn top 10 is een ideaal startpunt maar het is niet het enige punt waar je naar moet kijken. Het is juist verstandig om naar alle andere mogelijkheden te kijken zodat je precies weet wat de beste externe harde schijf voor jouw kantoor gaat zijn. Zo voorkom je dat je eventueel ene miskoop begaat. 

Disclaimer: Rudyreview.nl heeft geprobeerd alle reviews met zorg samen te stellen en ontvangt een kleine commissie bij  aankoop van een best getest product via de door ons geplaatste link naar de webshop. Rudyreview.nl is echter niet verantwoordelijk voor de producten zelf. Fouten op de pagina? Meld het ons!

Gepubliceerd op: 17 mei 2023

Sandra
Sandra

Ik ben Sandra, een gepassioneerde reviewer van kantoorproducten. Als jong meisje was ik al gefascineerd door de wereld van schrijfwaren en organisatie. Mijn liefde voor kantoorbenodigdheden en het vinden van de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl heeft me geleid tot het schrijven van reviews. Met mijn woorden wil ik anderen helpen bij het maken van weloverwogen keuzes. Mijn biografie in 100 woorden vertelt het verhaal van een vrouw die haar passie heeft omgezet in haar werk, terwijl ze de schoonheid van efficiëntie en productiviteit verkent, één review tegelijk.